Какви са вредите от солта и лугата, с които борим снега


Какви са вредите от солта и лугата, с които борим снега
13 Януари 2017, Петък


Специалисти твърдят, че тази практика е вредна и е предпоставка за замърсяване на въздуха

Автор: Десант

Според Бисера Пейчева, мениджър в компания с опит в поддръжката на над 25 сгради в София, Варна, Бургас и цялото Черноморие, третирането на тротоари и улици със сол е вредна практика. Солта не е достатъчно ефективна, особено при температури под -6°С, при които спира действието си, причинява щети на растителността, може да замърси водната повърхност, както и източниците на питейна вода, и оказва корозийно действие върху настилките. Дори само няколко похода в солени условия са бедствие и за обувките ни.

Проучванията сочат, че опесъчаването на улици и входове в зимни условия е една от главните причини за повишената концентрация на прахови частици. Препоръчително е домоуправителите, както и снегопочистващите фирми, да използват по-екологично чисти и щадящи препарати, твърди експертката.

След снежна буря и натрупан сняг с приоритет за почистване са подходите към жилищните входове, тротоарите и рампите към подземните гаражи. Тези площи се почистват предимно ръчно с гребла и лопати, а после се обработват с препарат за обезледяване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки