Снимките на „голия” директор са фотомонтаж! Дали ще се намери някой сега да му се извини?


Снимките на „голия” директор са фотомонтаж! Дали ще се намери някой сега да му се извини?
15 Януари 2017, Неделя


Остава и въпросът за медиите, които тиражираха порнографските кадри, придружени с истерични заглавия

Автор: Десант

Снимките на директора на 51 СОУ Асен Александров не са оригинални. Това става ясно от експертиза на Министерство на културата, поръчана по проверка на Софийска районна прокуратура.

Нито една от предоставените на обвинението снимки не е оригинална и не е била публикувана в интернет, съобщава bTV. Снимките са взети от вестници и нямат дигитални копия.

Според проверката в предоставените снимки няма порно. Предстои прокуратурата да реши в началото на следващата седмица дали да прекрати проверката.

В интервю пред в. „24 часа" Александров посочи, че снимките са манипулирани. Той се е снимал по бански. Той предполага, че телефонът му и домашният компютър са били хакнати.

„Тезите, че аз съм ги качил по погрешка - това е абсурдно. Самото качване в един сайт изисква няколко операции. Това за един специалист е абсурдно. В смисъл защо да не се хвърля през балкона, а ще предпочета бавна смърт Няма как да е по погрешка. Това са няколко операции, които са сравнително сложни. Това не е като фейсбус - да снимаш и да натиснеш едно копче по погрешка", казва още той в интервюто.

Никой от колегите му не е виждал снимките на сайта на училището.

По-рано днес родители, учители и ученици излязоха на протест в двора на 51 СОУ в подкрепа на директора Асен Александров.

Според учениците голите снимки накърняват достойнството не само на директора, но и на училището, както и на тях самите". Те носеха плакати, на които пишеше „51-во е върха, не ще му опетните вий честта с директора мечта. Внимавайте сега, медиите са пълни с лъжа" и „Аз подкрепям Асен Александров".

Учителите обвиняват МОН поради липсата на реакция в защита на набедения директор. „Потресени сме от това как Министерството на образованието не застана зад него, както и зад нас, учителите, защото се унижава не само г-н Александров, но и всеки учител в България" - казва учителката по информационни технологии Людмила Величкова.

Че снимките са фотомонтаж, който цели опетняването на името на Александров, беше ясно от самото начало. Самата идея той да се е снимал гол и после да е качил фотосите по грешка в школския сайт, звучеше нелепо.

Това обаче не попречи на редица медии да излязат с истерични заглавия и да пуснат на макс лайномета, като се наблягаше не на голотата, а на това, че бил съветник на тоя, защитил проект пред оня, един вед – виновен по презумпция.

Та, ние пак да питаме – ще си понесат ли най-сетне отговорността „журналистите”, които престъпно манипулират обществото?


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки