Общински съветници в Пловдив разкриха измама на НПО


Общински съветници в Пловдив разкриха измама на НПО
Снимка: БГНЕС
11 Октомври 2018, Четвъртък


Тримата представители на сдружението - Илия Ангелов, Теофил Кирилов и Сергей Димитров, се измъкнаха силно смутени от сесията


С молба за безвъзмездно ползване на спортна зала "Колодрума" за благотворителен концерт се обърнаха днес към общинските съветници в Пловдив представители на сдружение с нестопанска цел "Всички заедно за една кауза", съобщава БГНЕС.

Предложението е внесъл общинският съветник от Реформаторския блок Айри Мурад, с което всъщност отбеляза и първата си изява в местния парламент за три години.

Целта на концерта, както са обявили организаторите му, е събиране на пари за средства за лечение на деца. Конкретно - съоръжения за рехабилитация на деца с увреждания в СУПЗ. Концертът ще бъде на народната певица Николина Чакърдъкова, а продадените билети са вече 2 000.

В представените документи пише, че проявата е под патронажа на ЮНЕСКО и на председателя на НС Цвета Караянчева.

Оттук нататък в ролята на детектив се яви председателят на Общинския съвет Савина Петкова, която е обърнала внимание на няколко подробности, достатъчни да разбулят измамата. Два печата. Единият, оказва се, е на Българо-виетнамската промишлена камара, а вторият е под подписа на изпълнителния директор на комисията на ЮНЕСКО в България, с което се дава разрешение на главния секретар на комисията Венцислав Манчовски да даде патронаж на събитието на „Всички заедно за една кауза“. Той пък е на Национално студентско движение.

Историята започна да се разплита, като начало певицата и представа си няма за този концерт, а по същото време изобщо не е в страната. Част от другите участници в концерта, обявен за 19 октомври, също не знаят нищо.

Комисията на ЮНЕСКО отрича да е издавала такъв документ, нито изобщо да има служител на име Манчовски. Тримата представители на сдружението - Илия Ангелов, Теофил Кирилов и Сергей Димитров, се измъкнаха силно смутени от сесията.

Билетите се продават чрез Ивентим, те обещаха да върнат на хората парите обратно. Сред закупилите билети за благородната цел има бизнес организации от Пловдив. Вносителят на предложението Айри Мурад отрече да е знаел какво внася.

Междувременно от районната прокуратура съобщиха, че в сектор „Икономическа полиция“ е бил подаден сигнал по случая и е образувано досъдебно производство за документно престъпление.

Срокът за разследването е двумесечен.




В категории: Новини , Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Sergei dimitrov
31.08.2019 13:30:48
0
0
Само че аз не съм бил в залата и нямам нищо общо с сдружението
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки