На трето място сме в Европа по детско затлъстяване


На трето място сме в Европа по детско затлъстяване
Снимката е илюстративна
23 Март 2023, Четвъртък


Столична клиника предоставя на 5 и 6 април безплатни прегледи с цел ранна диагностика и превенция. Вижте подробностите

Автор: Десант

България се нарежда на пето място в Европа по детско затлъстяване според Световната здравна организация (СЗО). Проучванията сочат още, че случаите с наднормено тегло при децата в региона ще нараснат с 60% до 2030 г.

Експертите определят това като особено тревожно, тъй като излишните килограми често водят до сериозни здравословни проблеми като захарен диабет, сърдечносъдови заболявания и други метаболитни нарушения.

„Според СЗО наднорменото тегло (ИТМ  25-29q9 кг/м2) и затлъстяването (ИТМ над 30 кг/м2) се определят като необичайно или прекомерно натрупване на мазнини, което представлява риск за здравето. Всъщност, затлъстяването е хронично рецидивиращо заболяване и то трябва да бъде третирано като такова.

За щастие, в днешно време разполагаме с медикаментозна терапия за лечение на затлъстяването, като  терапевтичният подход при всеки, разбира се, трябва да бъде персонален, съобразен с индивидуалните нужди и възможности, степента на затлъстяване, както и наличието на други придружаващи заболявания“, сподели д-р Калина Топузова от екипа на Regina Life Clinic.

С цел ранна диагностика и превенция на 5 и 6 април д-р Топузова ще предостави безплатни първични прегледи в Regina Life Clinic, които включват точен анализ на телесния състав, назначаване на лабораторни изследвания, както и ехографски преглед на щитовидната жлеза при необходимост.

Тя ще приема с предварително записан час на телефон +359 877 765 656. Клиниката се намира на ул. „Околовръстен път“ 251А, сграда Ring Tower, и приема пациенти всеки делничен ден от 08.30 до 18.00 ч., както и всяка събота от 10:00 до 16:00 ч.



Предоставянето на безплатни прегледи и консултации е част от дългосрочната стратегия на Regina Life Clinic да информира, обучава и полага усилия за превенция и контролирано лечение на ендокринните нарушения, особено при хора с риск от диабет или заболявания на щитовидната жлеза. 



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки