За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще боядисват различните по размер и специфика екзотични яйца


За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще боядисват различните по размер и специфика екзотични яйца
Снимки: Зоопарк Бургас
02 Май 2024, Четвъртък


През празничните дни ще работят и всички контактни зони, където посетителите могат свободно да общуват и да хранят различни животни

Автор: Десант

С працнична програма Зоопарк Бургас ще посрещне Великденските празници. Там може да се види най-голямата колекция в България от екзотични яйца на диви и питомни птици.

Експозицията е постоянна и има стойност като учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и много други.

На Велика събота (4 май) сутринта, в Зоопарк Бургас ще спазят традицията да се боядисват яйца на екзотични птици. Посетителите ще могат да видят отблизо и да се запознаят с тънкостите на обагрянето на различните по размер и специфика яйца. Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус. Неговото боядисване е истинско предизвикателство.

В неделя (5 май), на връх Великден, по обяд, в присъствието на посетителите, гледачите ще раздадат на животните нормирано количество великденски яйца. Забавленията и изненадите покрай Великден се очакват с голям интерес и от всички обитатели на зоопарка.



През празничните дни ще работят и всички контактни зони. Те са три на брой - капибари, комбинирана зона – алпаки, мини холандски козички, зайци, костенурка Сулката и виетнамски мини прасенца. В специално обособените места  посетителите могат да общуват, да се снимат и да нахранят от ръка различни животни, които са свободно пуснати.

В различните зони са подбрани животни, които са социални, дружелюбни, не са опасни и дори най-малките от гостите могат да се запознаят отблизо с тях. Това е чудесен начин хората и животните да общуват едни с други. Контактните зони са особено интересни и за най-малките, които искат да научат повече за животинския свят.

Зоопарк Бургас работи всеки ден от 08:00 до 20:00 часа.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки