Организират езикова работилница за българчета, живеещи в чужбина


Организират езикова работилница за българчета, живеещи в чужбина
07 Май 2024, Вторник


Тя се организира за четвърта година от Дружество за младежки инициативи „Турорайн“ от Виена и се провежда в Обзор, Етъра и на Витоша

Автор: Десант

За четвърта година Дружество за младежки инициативи „Турорайн“ от Виена, Австрия,  организира Езикова работилница „Моето българско лято“.

Това е единствената програма, насочена към българчетата, които по стечение на обстоятелствата споделят съдбата да израснат в чужбина. 

Познавайки добре техните нужди и трудностите, с които се сблъскват родителите им, организаторите са се посветили на мисията да събутят и запазят в децата обичта и разбирането към българския език, литературното наследство, българската история и традиции. 

Според тях, единственият начин, по който това може да остане за цял живот, е чрез лично докосване, творчество и споделено с приятели. 

От 8 до 14 юли домакин на „Моето българско лято“ ще е Обзор, където темите, ще са: език и древност, прабългари и траки, както и морската поезия. 

От 4 до 10 август програмата ще гостува в „Етъра“ край Габрово, където участниците ще учат език и занаяти, ще разберат повече за българското Възраждане и независимост, а покрай това ще се включат и в планински излети из красивия Габровски Балкан.

От 29 юли до 2 август деца от 6 до 11-годишна възраст ще могат да се включат в дневна работилница за основни езикови познания, която ще се проведе на Витоша.

Летните седмични работилници за упражняване на български език, запознаване с българската история, култура, традиции, помагат на българчетата, израстващи зад граница, да развият по-лична и непосредствена връзка с България, да създадат приятелства и емоционални преживявания, обогатяващи посещенията им при роднини, баба и дядо.

Повече информация може да се намери на интернет страницата moetobglyato.org.


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки