Учат деца какво да правят със старите дрехи


Учат деца какво да правят със старите дрехи
Снимката е илюстративна
10 Май 2024, Петък


С Арт работилница и Информационен щанд Община Стара Загора ще популяризира разделното събиране на непотребен домашен текстил

Автор: Десант

С Арт работилница и Информационен щанд за деца и възрастни Община Стара Загора ще популяризира разделното събиране на непотребни дрехи и домашен текстил.

Веригата от събития започна с провеждането на конкурса „Млад еколог“, който бе спечелен от отбора на СУ „Иван Вазов“ с проект в полза на компостирането. И продължава с организираните Арт работилница и Информационен щанд за деца и възрастни за рекламиране на разделното събиране на непотребни дрехи и домашен текстил.


Снимка: Община Стара Загора

Инициативата е насрочена за 16 май, между 11,30 и 15,00 ч., а мястото на провеждането й е пред централния вход на Община Стара Загора на бул. „Цар Симеон Велики“ 107. Ако времето е лошо, мероприятието ще се състои във фоайето на зала „П. Р. Славейков“, западно от централния вход на общината.

В рамките му деца и подрастващи да научат повече за разделното събиране и оползотворяването на текстила. Те ще узнаят как старите ни дрехи след използване могат да бъдат ценен ресурс и техният живот да бъде удължен чрез повторна употреба. Забавен момент ще е възможността да  изработят пана, торбички и други изделия от непотребни дрехи и домашен текстил.

Така те ще разберат колко ресурс се спестява, когато не хвърля излишните си дрехи в кофата за битови отпадъци.

Ще се проведат и работилници за удължаване живота на дрехите, които започват на всеки кръгъл час от 12 до 14 ч.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки