Кандидати за народни представители от листата на НФСБ в Бургас отбелязаха Независимостта на България в Русокастро


Кандидати за народни представители от листата на НФСБ в Бургас отбелязаха Независимостта на България в Русокастро
22 Септември 2022, Четвъртък




Автор: Десант

Кандидати за народни представители от листата на „Национален фронт за спасение на България“ в Бургас отбелязаха 114 години от обявяването на Българската независимост. Те положиха цветя пред паметника в подножието на средновековната крепост Русокастро, свързана с царуването на Иван Александър. 



На събитието присъстваха водачът на бургаската листа Христиан Митев, Радослав Петков, Антон Стоянов, Иван Кузманов, Диана Славчева, Севдалина Пенева, Ивайло Стаматов, Янчо Милев и Марияна Лефтерова.


Иван Кузманов, Христиан Митев и Коста Влъчков (от ляво надясно)

„В днешния ден емоцията е на признателност към тези наши деди, които са отстоявали независимостта на България. И не случайно днес поднасяме цветя в знак на почит към цар Иван Александър, който тук, на това място, разгромява византийските войски и практически осигурява свободата и независимостта на тези земи, днес част от община Камено и област Бургас“, каза Христиан Митев, който е и заместник-председател на НФСБ.

„Човек, когато сам си определя съдбата, си предначертава пътя, изгоден за него. Така е и с държавата, която трябва да гледа собствените си интереси, а не да служи на великите сили, както досега е било. Което не е много добре за народа. Това трябва да се промени. Не на думи, а с дела“, каза Иван Кузманов, земеделски производител и председател на общинската структура на НФСБ в Камено.


Антон Стоянов (вляво) и Радослав Петков (в средата)

Причината кандидатите за народни представители да честват 22 септември в Русокастро, а не в Бургас, е, че в морския град все още няма достоен паметник за целта. Всички подобни събития минават пред т.нар. монумент на войничето пред ДНА – на 24-и пехотен Черноморски полк, който обаче има отношение към Балканската и Първата световна войни.

Припомняме, че още преди десетина години общински съветници от патриоичната формация НФСБ издействаха в Бургас да бъде построен паметник на независимостта. Въпреки че тяхното предложение беше прието от тогавашния състав на Общинския съвет, до момента то не е реализирано.

По-късно кандидатите за народни представители поднесоха цветя и пред плочата в Бръшлян в памет на загиналите във войните.

НФСБ се явява на изборите на 2 октомври с номер 8 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки