Обсъждаха Плана за управление на ПП „Шуменско плато“


Обсъждаха Плана за управление на ПП „Шуменско плато“
10 Април 2024, Сряда


За периода 2011 г. – 2023 г. в природния партк са изградени много нови туристически маршрути, места за отдих, специализирани пътеки.

Автор: Десант

За периода 2011 г. – 2023 г. в Природен парк „Шуменско плато“ са реализирани проекти и дейности с външно финансиране са на обща стойност 5 683 680 лв., чрез които са изградени туристически маршрути, места за отдих, специализирани пътеки.

Построени са Летен информационен център, Административен център, Обсерватория, буферна сграда и облагородяване на пещера „Бисерна“. Изпълнението на плана за управление на Дирекция на природен парк „Шуменско плато“ беше представен пред заинтересовани институции и организации.

Равносметката бе направена по време на състоялото се тези дни обществено обсъждане на План за управление на природния парк. 

Настоящият План за управление е в сила от 2011 г. Обобщените данни по изпълнението показват, че са изпълнени основните цели, заложени в документа. 

Тези цели са: опазване, поддържане и възстановяване на биологичното и ландшафтно разнообразие и приоритетни природни местообитания и видове с консервационна стойност, устойчиво ползване на природните ресурси, предоставяне на възможности за природозащитно образование и интерпретация и туризъм.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки