Сто кила лютеница ще варят на празник в село Богомилово


Сто кила лютеница ще варят на празник в село Богомилово
28 Август 2024, Сряда


Ще има работилници и дегустации, фермерски базар, демонстрации на занаяти и художествени произведения и представяне на стари и моделни кулинарни рецепти за приготвяне на зимнина

Автор: Десант

Празник на лютеницата и зимнината подготвят в старозагорското село Богомилово. Той ще се проведе за втори път и ще се състои на 28 септември 2024 г. от 10.00 часа на площада пред читалището.

С музика, песни, танци, демонстрации на приготвяне на традиционни и модерни български храни, организаторите Община Стара Загора, Кметство с. Богомилово и „Дерони Стара Загора“ ООД ще посрещат гостите.

Най-голямата атракция и тази година ще е демонстрационното варене на 100 кг лютеница в голяма тава и представяне процесите на приготвянето й. Тържеството разкрива тайните на българския фолклор и традиционна храна.

Съпътстващи празника събития са работилници и дегустации, фермерски базар, демонстрации на занаяти и художествени произведения, представяне на рецепти и технологични решения от производители на лютеница и др.

Празникът ще завърши с веселие, за което ще се погрижат талантливите момчета от Формация „Димитров“ и красивият глас на фолклорната музика – Нелина.


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки