ИАГ: Пожарите в Сакар са овладяни


ИАГ: Пожарите в Сакар са овладяни
Снимка: ИАГ
25 Юни 2024, Вторник


Продължават да се наблюдават просеките, за да се предприемат незабавни действия, с които да предотвратят разрастването на огнената стихия

Автор: Десант

Трети ден продължават горските пожари в Сакар. Повече от 30 горски служители от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), Регионална дирекция по горите – Кърджали и държавните горски стопанства Маджарово и Свиленград участваха в потушаването им заедно с 13 екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Кърджали.

Огнената стихия на територията на двете стопанства към момента е засегнала низово площ от над 2000 дка широколистни гори. Изградени са противопожарни просеки с помощта на верижна машина и булдозер.

От ИАГ информират, че на този етап пожарите са утихнали и овладяни.

Очаква се в рамките на 25 юни да бъде направена още една просека по дерето над язовира в с. Изворово, за да се пресече евентуално преминаване на огъня към част от ограничената в началото на седмицата площ.

Ще продължат работа и с двата специализирани пожарни автомобила на горските стопанства и екип на Регионалната дирекция по горите, които ще наблюдават по просеките, за да се предприемат незабавни действия, с които да предотвратят разрастването на пожарите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки