Фотографска изложба показва в Асеновград лицата на някогашните местни жители с различни професии и възраст


Фотографска изложба показва в Асеновград лицата на някогашните местни жители с различни професии и възраст
02 Юли 2024, Вторник


Тя е подредена в историческия музей по повод 90 години от преименуването на града и 75 години от смъртта на автора й Крум Савов 

Автор: Десант

Фотографска изложба показва лицата на Асеновград (някогашна Станимака). Експозицията е подредена и представена в историческия музей в града. На едно място са събрани както известни, така и непоказвани досега снимки на Крум Савов – на деца, младоженци, хора с градско облекло и с народни носии. Това са лицата на някогашни асеновградчани с различни професии и възраст, които някога са оформяли човешкия облик на Асеновград.

Изложени са и фотоси от пейзажната фотография на Крум Савов. Интересна част от експозицията са и фотоапаратите от различни поколения.

Авторската изложба е подредена  по повод 90 години от преименуването на Асеновград и 75 години от смъртта на фотографа, като е под надслов „Хора и улици … на Станимака с любов”.

При откриването й актьорите от „Театрална работилница за мечти” пренесоха с кратък етюд присъстващите във времената, когато фотографията тепърва е навлизала в ежедневието на хората, достигайки до съвременния начин на снимане – с мобилни телефони.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки