Единствената в България костенурка от вида африканска сулка, живееща в зоопарк Бургас, вече си има компания


Единствената в България костенурка от вида африканска сулка, живееща в зоопарк Бургас, вече си има компания
Снимки: Зоопарк Бургас
05 Август 2024, Понеделник


Може би скоро ще има и потомство

Автор: Десант

Най-голямата костенурка на Балканския полуостров от вида африканска сулка може да се види на българска територия единствено в зоопарк Бургас. Рафаело тежи над 70 килограма и носи името на герой от култовия детски анимационен сериал „Костенурките нинджа”.

Той досега беше самотен, но вече се радва на компанията на четири женски екземпляра от същия вид, които неотдавна смениха адреса си от европейски зоопаркове с бургаски.

Две от дамите около десетгодишни, а другите са все още невръстни – само на 2 годинки. Те все още не са осиновени и очакват своите кръстници, които да им изберат имена.



От зоопарка съобщиха, че „девойките“ се адаптират бързо и вече имат любовни взаимоотношения с новия си партньор. Това е знак, че скоро се очаква и потомство.

Гигантските костенурки се намират в нова контактна зона, в която посетителите могат да общуват с тях, да ги хранят и да се снимат.


В категории: Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Bon11
07.08.2024 03:50:23
0
0
Добър ден,

Използвам този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в съдружие с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, вашата къща, вашия брак, консолидацията на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всички ваши финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем с надеждна, бърза, много е практично.

Обикновено начисляваме лихва от 2%. При интерес се свържете с нас на следния адрес: bonthierry373@gmail.com

Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

на ваше разположение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки