Кой е отгледал най-големия и най-тежък картоф ще търсят на кулинарен празник в старозагорското село Калояновец


Кой е отгледал най-големия и най-тежък картоф ще търсят на кулинарен празник в старозагорското село Калояновец
Снимката е илюстративна
28 Август 2024, Сряда


Деца на различна възраст ще творят фигурки от сурови картофи в изложбата конкурс „Детска картофена фантазия“

Автор: Десант

С песни, танци, кулинарни състезания и дегустации на разнообразни ястия от картофи в старозагорското село Калояновец ще отбележат Празника на картофа. Организатори са Община Стара Загора, местното кметство и НЧ „Възраждане 1927“.

Четвъртото издание на кулинарното събитие ще се проведе на 6 септември от 18.30 ч. на площада в с. Калояновец. Началото му ще поставят музикалните изпълнения на танцов състав за обработен фолклор с художествен ръководител Иван Тодоров.

Всички присъстващи ще могат да опитат разнообразни ястия с картофи, приготвени по традиционни рецепти, както и да се включат в трите конкурса, които съпътстват събитието.

Деца на различна възраст ще творят фигурки от сурови картофи в изложбата конкурс „Детска картофена фантазия“. 

В конкурса „Кулинарни специалитети от картофи“ самодейките от читалището в Калояновец ще приготвят разнообразни гозби с картофи, а след дегустация жури ще реши кои трима да бъдат отличени с награди.

Сред изненадите на празника е и провеждането на нетрадиционното състезание за „Най-голям картоф“. В него може да се включи всеки желаещ, а с електронна везна ще бъде изтеглен най-тежкият зеленчук. Участникът с най-едър картоф ще си тръгне със специална награда.

Музикален поздрав към жителите и гостите на празника ще отправят и оркестър „Стара Загора“ с ръководител Неделчо Тончев и солистка Доротея Жекова.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки