Обявиха обществена поръчка за над 3 милиона лева за благоустрояването на централния площад в Бяла Слатина


Обявиха обществена поръчка за над 3 милиона лева за благоустрояването на централния площад в Бяла Слатина
Снимка: Община Бяла Слатина
04 Септември 2024, Сряда


Ще се премахнат 75 от съществуващите дървета, като на тяхно място ще бъдат засадени същият брой нови, които ще са от вида Platanus x acerifolia

Автор: Дина Харизанова

Община Бяла Слатина обяви обществена поръчка за ремонт и благоустрояване на централния площад в града. Обновяването на площадното пространство ще струва прогнозно на бюджета над 3 милиона лева.

Изготвеният проект предвижда реконструкция на съществуващото състояние, съобразено с нуждите на населението. Той не засяга реконструирания вече шадраван и настилките около него, зоната за отдих, както и асфалтовата настилка. Не са предмет на разработка в него и двете детски площадки, фитнеса на открито и сградите, с изключение на една, която е предвидена за реконструкция.

Проектното решение предвижда демонтиране на съществуващата настилка, като след това ще се направи полагане на нова настилка от бетонни плочи цвят капучино и бетонни павета в цвят червен за акцентиране. 

Ще се подобри и отводняването на площада. В обществените тоалетни ще се извърши преустройство, като ще се обособят няколко  помещения и топлоизолация. 

Около зелените площи ще се изградят бетонни стени с височина не повече от 35-40 см, които ще бъдат облицовани с врачански камък по външната страна на стена, а от вътрешната ще се положи хидроизолация.

Под всяка от предвидените за монтиране пейки, ще се изпълни профил с влагозащитена LED лента.

Ще бъдат изградени перголи от метална конструкция и дървени летви.

Предвижда се демонтаж на съществуващите паркови осветители, тъй като са недостатъчни, физически и морално остарели за изпълнението на задачата за осветяване на територията. За подобряването на качеството на външното осветление и създаване на комфортна среда, която да осигури необходимата осветеност е предвидено да се монтират нови LED осветителни тела със съответното заземяване.

Ще бъдат поставени кошчета за отпадъци и нови пилони за знамената.

Ще се премахнат 75 от съществуващите дървета, като на тяхно място ще бъдат засадени същият брой нови, които ще са от вида Platanus x acerifolia.

За осигуряването на достъпна среда, ще бъдат поставени тактилни ивици за насочване и внимание. За хората в неравностойно положение са предвидени солидни пейки върху бетонните стени около зелените площи.


В категории: Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Bonth12
05.09.2024 02:11:51
0
0
добро утро

Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни.

Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com

Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

на ваше разположение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки