В село Липница ще правят нов дом за стари хора


В село Липница ще правят нов дом за стари хора
29 Август 2024, Четвъртък


В стария функционира детска градина и той не отговаря на изискването на качество на социалната услуга

Автор: Десант

Нов дом за стари хора, наречен „Баба Марта“ ще изграждат в село Липница. Община Мизия обяви обществена поръчка за извършването на строителен надзор при изпълнение на СМР на обекта.

Проектът е финансиран по Програма „Модернизиране на дългосрочната грижа“ към Национален план за възстановяване и устойчивост по процедура чрез директно предоставяне на средства на конкретни крайни получатели.

Съществуващият в селото Дом за стари хора представлява двуетажна сграда с гредоред. В нея функционира и детска градина, която се посещава от 18 дечица. 

Към момента постройката не отговаря на изискванията за предоставяне на качествена социална услуга. Не е спазено и изискването домът да се използва единствено за въпросната социална услуга. 

Общината обаче няма възможност да измести детската градина и затова се налага да се изгради нов дом за старите хора. За целта ще се строи в имота на бившетоосновно  училище „Христо Ботев“ в селото, чиято сграда не се използва. Тя е саморазрушаваща се и изоставена, след като през 2008 г. учебното заведение хлопва врати завинаги. 

Прогнозната цена, която ще се плати за извършването на технически надзор на строежа, е 25 хиляди лева без ДДС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки