Патриархът ще посети градежа на новия храм в столичния жк „Люлин"


Патриархът ще посети градежа на новия храм в столичния жк „Люлин"
09 Септември 2024, Понеделник


Това е единствената православна църква у нас, чийто патрон е св. Патриарх Евтимий Търновски

Автор: Десант

На 12 септември от 11 часа Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил ще посети градежа на православния храм „Св. Патриарх Евтимий Търновски“ в столичния квартал Люлин-9. Миряните ще имат възможност за среща с духовния предводител, носител и изразител на единството на светата Българска Православна Църква.

Официално ще бъде открита и тематична изложба с визуални материали, относно дейностите по изграждането на храма. Членовете на църковното настоятелство ще изложат снимки от всички етапи на реализацията на мащабния богоугоден проект, най-големият в страната през последните 35 години.

Изложбата е под надслов „Съществуването и преуспяването на моя народ и на вярата на моите предци е и моята лична съдба“ и е част от инициативата „Децата на „Люлин“-успешен пример за формиране на общност и припознаване на православието. Целта е чрез поредица от тематични изложби, концерти, артинсталации децата да бъдат приобщени към образованието, изкуството, традициите, живата вяра,  българската идентичност и култура.



Храмът, посветен на св. Патриарх Евтимий Търновски, се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на този велик български духовен водач. 

Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят чрез откритата банкова сметка с IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски.


В категории: Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки