Пускат допълнителни влакове за авиошоуто в Граф Игнатиево


Пускат допълнителни влакове за авиошоуто в Граф Игнатиево
Снимката е илюстративна. Източник: grafportal.org
11 Септември 2024, Сряда





БДЖ ще осигури 8 допълнителни влака на 14 септември по направленията Пловдив - Граф Игнатиево - Пловдив, Карлово - Граф Игнатиево - Пловдив и Филипово - Граф Игнатиево - Карлово. Така посетителите на авиобазата в Граф Игнатиево, където ще се състои авиошоу по случай 20-годишнината от влизането на България в НАТО и 35 години, откакто самолет МиГ-29 е на въоръжение в българските ВВС.

Шоуто започва в 9 сутринта (официално откриване в 10:30) и ще продължи до ранния следобед. Освен от България, ще има участници от военновъздушните сили на Германия, Гърция, САЩ, Унгария и Швейцария.

От авиобазата уточниха, че в този ден ще бъдат отворени за преминаване централният вход на летището (за преминаване на пешеходци и автомобили само с официални гости, медии и лица с пропуски) и входът само за пешеходци, намиращ се в непосредствена близост до жп гарата в селото.

- Тръгващи от Централна жп гара Пловдив: 07:45 ч., 09:05 ч., 09:45 ч., 10:50 ч.

- Отпътуващи от жп гара на с.Граф Игнатиево за гр.Пловдив: 13:13 ч., 14:47 ч.; 16:26 ч., 17:00 ч.

За пътуващите с автомобилен транспорт, стадионът  в Граф Игнатиево ще бъде обособен като допълнителен паркинг.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив предупредиха водачите на МПС, преминаващи през Републикански път II-64, че на 14 септември са възможни задръствания във времевия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч.

Препоръчително е за пътуващите с друга цел в двете посоки да използват обходния маршрут през с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

С оглед необходимите мерки за сигурност на събитието, няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи алкохол, дронове, домашни любимци, плажни чадъри и обемист багаж.

На открития за посетители летателен ден демонстрационни полети ще извършват и представители на други държави гости на събитието. Посетителите на авиобазата ще имат възможността на разгледат и сухоземна бойна техника, както и да се запознаят отблизо със статично разположени модели на авиационната техника.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки