Депутатските карти не са пропуск за безнаказаност


05 Ноември 2015, Четвъртък


Във вторник, 27 октомври, ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България излезе с обща позиция за случилото се



в  Националната академия за театрално и филмово изкуство. В разпространената до медиите негова позиция се казва следното:
„Изпълнителен съвет на Национално представителство на студентските съвети, като единствения законоустановен национален орган за защита правата и интересите на обучаващите се в системата на висшето образование в страната, остро осъжда насилието и погазването на автономията на висши училища.

За съжаление, за пореден път сме свидетели на недопустимо поведение на депутати от парламентарно представена партия, заедно с техния лидер, когато нарушават автономията на образователна институция. Факт е, че те нямат респект към университета и към студентите. Не е допустимо някой да се държи така със студенти и ректор на висше училище, да всява смут и да създава страх сред обучаващите се.
Остро осъждаме това поведение и не смятаме, че има мотиви, които да оправдават подобен род действия. Саморазправата не е присъща на здравомислещи граждани на европейска правова държава. Според нас е недопустимо политици да се крият зад имунитета си, за да тормозят граждани.

НАТФИЗ е университетът на младите артисти на България, а не на политици, които не намират друг начин да привличат внимание, освен със своето арогантно поведение. Хора, натоварени със задачата да творят законите, а мислещи се за по-големи от тях в действията си.

Депутатските карти не са пропуск за безнаказаност, а за отговорност към хората. Такива случаи не могат да се допускат в една демократична европейска държава, каквато има претенции да е България.
Ние категорично заявяваме подкрепата си към колегите от НАТФИЗ в техните действия и изявяваме готовност и решимост да бъдем с тях и съдействаме за реализацията на предстоящи събития.

Мариян Ников,
администратор на Националното представителство 
на студентските съвети в Република България


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки