Обратна връзка


06 Ноември 2015, Петък


За журналистите и проблемите, които създават


Вече и на малките деца е ясно, че тазгодишните местни избори поставиха рекорд по нарушения. Тепърва ще излизат на бял свят нови и нови примери за манипулации и грешно попълнени протоколи, които безспорно компрометират коректността на вота. Но, както „Десант“ правилно отбеляза във водещото си заглавие от предишния брой, не е важно кой как гласува, а кой брои бюлетините.
С нарушения бе белязана и предизборната кампания. Едни от тях бяха свързани с агитация, извършвана в самия ден на вота. При това – от самия министър-председател. Всички чухме думите му, от които се разбра недвусмислено за кого точно е дал гласа си в бюлетината.

Да си призная, доста наострих уши да чуя какво ще кажат по този въпрос от ЦИК. След като поувъртаха колко са заети с преброяването на гласовете и обявяване на резултатите, най-накрая оттам оповестиха, че Борисов е невинен и няма да му бъде наложена санкция заради безотговорното му заявление.
Но пък от Съвета за електронни медии не закъсняха да обвинят за скандалния случай... журналистите! Според члена на СЕМ Мария Стоянова, медиите просто не е трябвало да разпространяват това изказване на премиера.

Това вече не го разбирам. Излиза, че ако аз застана пред някоя секция в изборен ден и започна да агитирам за някой от кандидатите, но не се намери репортер, който да цитира думите ми, значи няма да има и нарушение?! Сякаш чувам старата сталинска песен „Има човек – има проблеми, няма човек – няма проблеми“ на нов глас: „Има журналисти – има проблеми, няма журналисти – няма проблеми“!
Бог да пази България от такива експерти като членовете на ЦИК и СЕМ!
Ивайло Загоринчев,
София


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки