БХК саботира кандидатурата ни за седалище на Европейската агенция за лекарствата


БХК саботира кандидатурата ни за седалище на Европейската агенция за лекарствата
29 Септември 2017, Петък


Причината е, че България била нетолерантна към хората с нестандартна сексуална ориентация

Автор: Дина Харизанова

ЛГБТИ (лесбийки, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора) и правозащитни неправителствени организации, начело с Българския хелзински комитет, пратиха открито писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск, шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер, ръководителя на ЕП Антонио Таджани и изпълнителния  директор на Европейската агенция по лекарствата Гуидо Рази.

В него се настоява при избирането на домакин на агенцията да бъде взето предвид законодателството на държавите членки, което води до по-неблагоприятно третиране на ЛГБТ лицата в сравнение с не-ЛГБТ лицата.

По-конкретно в писмо се изразяват опасения във връзка с възможността новото седалище на институцията да бъде в държава членка, която не признава узаконените в други държави семейства на лица от един и същ пол.

„Българското правителство не признава нито брак, нито друга форма на узаконяване на семейството между лица от един и същи пол, независимо дали става въпрос за семейство на български и чуждестранен гражданин или на двама чуждестранни граждани" - изтъкват хората с нестандартна сексуална ориентация и подкрепящите ги неправителствени организации. Които, апропо, не пропускат да предложат услугите си да сътрудничат с „експертиза като представители на ЛГБТИ общностите в България и като правозащитници". 

Друго обвинение, отпавено от тях към страната ни, е че в България липсва законоустановена процедура за промяна на пола. „По тази причина признаването на пола на лица, които не се идентифицират с пола приписан им при раждане, е възможно единствено със съдебно решение. Това оставя неразрешени редица въпроси, като например гражданската регистрация на лица в преход, чийто външен вид не съответства на посочения в личните им документи пол" - жалват се родните трансджендър и техните защитници.

Лошо било и това, че българската система на здравеопазване не предоставяла никакви специализирани здравни услуги за интерсекс хората, а здравните работници в България не преминавали били през „специализирано обучение за работа и етично отношение към такива пациенти".

В заключение се посочва, че съгласно данните на Евробарометър за дискриминацията в ЕС през 2015 г. България е на дъното сред страните членки на ЕС по подкрепа за еднополовите бракове с едва 17% (при 61% средно за ЕС)!

Ами очевидно пред разната му там измислена толерантност българите продължават да държат повече на изконните християнска и човешки традиционна представа за семейството - като съюз между мъж и жена. 

Интересно, какво пречи това централата на Европейската агенция за лекарствата да бъде у нас?!

Ето какво! Както коментира евродепутатът Ангел Джамбазки, „тези хора, тези български граждани работят активно и агресивно срещу интереса на българското общество. Те работят, те полагат усилия срещу българския интерес, в интерес на Франция, да речем, която също иска ЕМА.

Тези български граждани работят агресивно в България да не идват инвестиции, да не идват големи международни фармацевтични компании с огромен оборот.

Те, от БХК, работят ЗА това милиони евро да отиват другаде. В чужди социални системи. В чужди бюджети. Работят за други държави. Какви жалкари. Какви нелепи помияри.

Досега тези негодници ми бяха само неприятни извратеняци и ненормалници. Сега вече ги презирам. Защото са жалки, евтини продажници".

Повече няма какво да добавим! Както се казва в карикатурите: "Без думи"!


В категории: Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
01.10.2017 03:25:47
0
0
Няма връзка между определянето на седалището на тази агенция и толерантността или нетолерантността към ЛГБТ хората, както няма връзка между влизането в Шенген зоната и антикорупцията.
Тази агенция ще е източник на пари за страната и народа на бъдещото й седалище. Тя ще подобри малко живота на всички българи, включително и ЛГБТ лицата. България е най-бедната страна на ЕС.
По-малката толерантността не би трйбвало да бъде санкционирана с пари а да бъде критикувана.
1
MUNCHO
29.09.2017 10:36:04
1
0
S ,,BEZ DUMI,,NO I SAS,,ZAKONODATELNI RESHENIJA,,PROTIV TAZI ANTIBALGARSKA ORGANIZATZIJA!I NE
ZABRJAVATE 4E,,ZA KAKVOTO I DA VI GOVORJAT-STAVA DUMA ZA PARI,,!OSVEN PALNATA ABSURDNOST I NE
MORALNOST NA PREDEVJAVANITE ISKANIJA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки