Правят просеки по границата, заради пожара в Гърция


Правят просеки по границата, заради пожара в Гърция
Снимка: bgonair.bg
23 Юли 2024, Вторник


В битката огъня да не бъде допуснат на наша територия се включиха и 25 военнослужещи и  специализирана техника

Автор: Десант

25 военнослужещи с 6 броя специализирана техника участват в направата на просеки за пресичане на бушуващия в Гърция пожар в близост до българската граница, съобщават от Министерството на отбраната.

Два екипа от горски служители и екипи на противопожарната служба от Сандански и Гоце Делчев също са високо в планината и правят просеки, там където границата минава през пасища и треви. Разчиства се и растителността по граничната бразда.

По думите на директора на РС ПБЗН-Благоевград Валентин Василев, цитиран от БНТ, огънят приближава към България с много бавни темпове. 

„Наблюдават пожара, който все още е на гръцка територия. Той е низов, но това предполага много дим, тъй като растителността е много влажна и това затруднява оперативните действия на служителите“, коментира началникът благоевградските огнеборци.

Огънят бе възпламенен вечерта на 18 юли от мълния в недостъпна зона над Ахладохори (известно от българската история като Крушево) и се разбушува неконтролируемо, тъй като в района има минни полета, останали от времето на Студената война и не могат да се правят опити за наземни атаки за потушаването му от съображения за сигурност.

В случай, че пожарът премине в нашата страна, има опасност да бъде засегнат био резерватът „Али ботуш“.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Elena90
23.07.2024 12:49:11
0
0
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет.
Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@gmail.com
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки