Започна Втори национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“


Започна Втори национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“
17 Август 2017, Четвъртък


Събитието е организирано с подкрепата на Медицински университет – Варна и УМБАЛ "Св. Марина" - Варна

Автор: Силвия Горанова

На 16 август тържествено бе открит Втория национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“, организиран с подкрепата на Медицински университет – Варна и УМБАЛ "Св. Марина" - Варна. Събитието, което се проведе в УВЦ "Юрий Гагарин" в СОК-Камчия, събра много приятели и гости, съпричастни към каузата.

Официални гости на откриването бяха зам.-кметът на Варна Коста Базитов, изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов, помощник-ректорът на МУ-Варна инж. Деян Грънчаров, спортистите Даниел Боримиров, Дарин Великов, Тити Папазов, Симона Пейчева, треньори от ФК "Левски" и от БК "Черно море", както и певци и музиканти.

Студенти от МУ-Варна, както и представители на фолклорно-танцовия ансамбъл на университета с художествен ръководител Диана Димитрова също взеха участие в лагера.

В лагерната смяна край морето се включват 56 деца и младежи със захарен диабет от цялата страна, за които по време на лагера ще се грижат лекарски екип, психолози, педагози и родители, а младежите ще се забавляват с много музика и игри.

Лагерът бе открит от учредителката на Асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова, която поздрави всички гости и изрази надеждата си и занапред лагерът да се радва на такъв голям интерес от страна на децата.

Проф. Игнатов се обърна към присъстващите с думите: „Целта на асоциацията е да помага на децата в това състояние, защото това е състояние, а не болест, не само в този лагер, а и занапред. Заедно можем да се преборим! И имам една молба към всички вас, деца - нека от днес да не говорим вече за болести, а да обърнем внимание на топлото море, хубавия пясък и предстоящите детски пакости! На всички пожелавам едно весело прекарване!“

Изненада към децата поднесоха нашумелите изпълнители Руди, Дули, Муден и Кукушев, които ги поканиха да се снимат в техния последен видеоклип.

Програмата на лагера, освен много игри и забавления, включва и сутрешна тренировка с ФК "Левски" на 17 август и обучение по водно спасяване с БЧК  на 18 август.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки