Пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София ще се състои благотворителен Великденски концерт


Пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София ще се състои благотворителен Великденски концерт
24 Април 2024, Сряда


Това е единствената църква у нас, която ще носи името на един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници

Автор: Десант

Празничен благотворителен концерт „Христос Воскресе – светла радост донесе!“, със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Българе“ и калоферски гайдари и ученици, ще се проведе на  27 април от 12.30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм „Св. Патриарх Евтимий“ в столичния квартал Люлин 9 (до 12 ДКЦ и 40 СУ).

Събитието е кулминацията на тримодулното Великденско тържество, организирано от Сдружение за национален и духовен възход „Св. Патриарх Евтимий Търновски” и от Столична Община – район „Люлин“. Досега всяко училище в района имаше възможността да посади вековно дърво за здраве и просперитет в двора на храма, по време на кампанията „Засади бъдеще!“. Поставени са и табели с датата на засаждане, името на училището и кратка сентенция, с която то се идентифицира.

Минути преди концерта ще бъде открита и галерия с рисунки под надслов „Великденски шарки, любов и Възкресение“. Произведенията са на ученици от 1-12 клас и са на тема „Възкресение“, „Цветовете на Великден“, „Молитва за мир“, „Заедно можем“, „За любовта“, „Рисувам щастие „ и „Светлина и прошка“.
Сдружението за национален и духовен възход „Св. Патриарх Евтимий Търновски” и църковното настоятелство организират проявите с цел изграждане на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ.

Храмът, посветен на св. Патриарх Евтимий Търновски, се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район „Люлин“. Безвъзмездно са предоставени и теренът, правото на строеж, проектът и всичко, извършено до момента.

В България няма друг храм, кръстен на последния патриарх на Второто българско царство – един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници.

Всеки, който желае да стане съпричастен към проекта, може да направи парично дарение на следната банкова сметка:

IBAN BG34STSA93000029634724
Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски



В категории: Новини , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки