Готвят нов проект за спускане до „Титаник“


Готвят нов проект за спускане до „Титаник“
Подводницата Oceangate. Снимка: © globallookpress.com
04 Юни 2024, Вторник


Новата подводница ще носи името Triton Submarines и за построяването й ще се приложат кардинално различни технологии и подходи, с цел да се осигури безопасност и успех на мисията

Автор: Десант

И‌нвеститорът от американския щат Охайо Лари Конър има идея да се построи нов апарат за безопасно спускане до „Титаник“. Той е отправил подобно предложение до Патрик Лахи от Triton Submarines.

Освен проучване на потъналия легендарен кораб, мисията ще има за цел и да реабилитира частните дълбоководни проекти след негативния имидж, който им нанесе трагедията с подводницата Oceangate. Гибелта на петчленния й екипаж привлече световното внимание и предизвика много критики, включително и от създателя на фирма „Титаник“ Джеймс Камерън.

При създаването на новия съд, който ще носи името Triton Submarines, се планира да се приложат кардинално различни технологии и подходи, с цел да се осигури безопасност и успех на изследванията. 

Конър и Лахи имат намерение да използват кораба Triton 4000/2 Abyssal Explorer, който е признат за най-дълбоководната подводница в света и е предназначен за спускане на дълбочина от 4000 метра. Той вече бе използван за експедиции и снимки на филми в няколко региона на планетата. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки