Приготвят хайвер и рибни специалитети за „Фестивал на рибата“ в Козлодуй


Приготвят хайвер и рибни специалитети за „Фестивал на рибата“ в Козлодуй
19 Юни 2024, Сряда


Събитието е ежегодно и се организира по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав

Автор: Десант

На 29  юни в Ботев парк в Козлодуй ще се проведе ежегодният „Фестивал на рибата“, който се организира по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав.

Посетителите ще имат уникалната възможност да се насладят на пресни и вкусни рибни специалитети, приготвени от местните пенсионерски клубове, а гостуващите майстор-готвачи от кулинарния дует Иво и Царина от известното шоу Hell`s Kitchen, ще забъркат най-вкусната рибена чорба.

По време на фестивалния ден ще може да бъде закупен домашно приготвен хайвер от дунавска риба и да се дегустират приготвените с много любов ястия на местни търговци.



За доброто настроение на празника организаторите са подготвили богатата фолклорна програма с участието на Костадинка Танчева и танцова формация „Дилмани”, Музикална танцова формация 7/8, Духова формация „Закс”, Ана-Мария и Злати Петров.

В концерта ще се включат и гост изпълнители от Република Сърбия, като за първи път на сцена в България ще излезе харизматичната сръбска певица Брескавица заедно с нейния бенд. Освен нея ще пее и популярният в Сърбия и България Дадо Полумента.


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки