Испанска капсула ще предлага пътуване до края на стратосферата


Испанска капсула ще предлага пътуване до края на стратосферата
Илюстрациите са скрийншот от рекламно видео за проекта на EOS-X Space
25 Юни 2024, Вторник


Вижте колко ще струва то на ентусиастите

Автор: Десант

Още през идната година ще може да се пътува до края на стратосферата. Това ще стане възможно, благодарение на разработка на испанската компания EOS-X Space, която се намира на финалната права за създаването на седемместна капсула, която ще се издига във височина с помощта на гигантски въздушни балони, информира порталът New Atlas.

Според анонса на испанците, капсулата EOS-X ще може да пристъпи към полети от базите в Севиля и Абу Даби още в послената четвърт на следващата година. 

Тя ще може да превозва седем пасажера и един пилот до 40-километрова височина с помощта на напълнен с хелий стратосферен балон. 



Сценарият на полета предвижда „изстрелването“ на капсулата да става по изгрев, като два часа ще са нужни да се издигне и след още два часа ще достигне до края на стратосферата. След това за около час ще се спусне обратно на Земята, където ще се приземи.

На борда пътниците ще бъдат настанени в ергономични седалки и ще могат да се наслаждават на гледката от панорамните прозорци, а декоративното осветление ще спомага за уютното протичане на полета. Летателното средство ще разполага също така с бар и тоалетна. 



Авантюристичното пътешествие ще струва на ентусиастите от 150 до 200 хиляди евро. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки