Пет случая на палене на огън в горите в Пловдивско


Пет случая на палене на огън в горите в Пловдивско
Снимки: ИАГ
15 Юли 2024, Понеделник


Нарушенията са извършени по време на пикник през изминалите почивни дни в землищата на пловдивските села Ситово и Добралък

Автор: Десант

Служителите от Регионална дирекция по горите – Пловдив са установили пет случая на палене на открит огън по време на пикник в горска територия през изминалите почивни дни. Нарушенията са констатирани при обход в различни местности в обхвата на Държавно горско стопанство - Пловдив в землищата на селата Ситово и Добралък.



Огньовете са били загасени незабавно, в присъствието на контролните органи.

По случаите са съставени пет акта за установени административни нарушения по Закона за горите.

От Изпълнителната агенция по горите предупреждават, че проверките по изпълнение на спазване на мерките за пожарна безопасност в горските територии продължават.



Трайно задържалите се екстремално високи температури улесняват неконтролируемото и бързо разгръщане на подобни запалвания на огромни територии, като могат да застрашат живота, здравето и имуществото на много хора и да навлязат в горите и изпепелят целите екосистеми в тях.

Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите и всички горски структури призовават туристите и любителите на природата да бъдат внимателни и да пазят горите от пожари!


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Didier93
23.07.2024 01:28:05
0
0
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет.
Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@gmail.com
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки