Ден на рейнджъра в Природонаучния музей в с. Черни Осъм


Ден на рейнджъра в Природонаучния музей в с. Черни Осъм
23 Юли 2024, Вторник


Посетителите ще отбележат празника с различни приключенски активности и изследователски предизвикателства 

Автор: Десант

В празника по повод Международния ден на рейнджъра в двора на Природонаучния музей в с. Черни Осъм за пета поредна година посетителите ще имат възможност да влязат „в обувките на рейнджърите“, защитаващи и опазващи природата.

Денят на рейнджърите е организиран за първи път от Международната федерация на рейнджърите (IRF). Той е посветен на храбростта и упоритостта на онези паркови служители, които са отдадени в служба на природата.

На 27 юли от 10:00 до 14:00 ч. Дирекция „Национален парк Централен Балкан“, съвместно със своеобразния домакин Природонаучен музей, с Черни Осъм и Националното училище за планински водачи, ще предложат различни станции с дейности, част от които са катерачна стена, въжен тролей, приключенски активности, изследователски предизвикателства, горска станция, запознаване с биоразнообразието на Националния парк и много други.

Световният ден на рейнджъра e инициатива на Международната федерация на рейнджъритe. През 2024 г. продължава темата „30 на 30“, основана на Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие (COP15) от 2022 г. Цел 3 на Конвенцията очертава изискването най-малко 30 процента от планетата да бъде ефективно запазена и управлявана до 2030 г. („30 на 30“).

Вълнуващите преживявания по повод празника, помагат на обикновените хора да научат повече за тази професия, за метозите и условията, в които работят горските рейнджъри.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки