Фестивалът на виното и културното наследство Августиада ще оживи през есента Античната улица в Стара Загора


Фестивалът на виното и културното наследство Августиада ще оживи през есента Античната улица в Стара Загора
Снимка: Архив
05 Август 2024, Понеделник


Форумът е повод най-добрите винарски изби на България и производители и дистрибутори на храни да представят свои интересни и нови кулинарни продукти

Автор: Десант

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2024 ще проведе дванадесетото си издание през тази година от 27 до 29 септември. И този път изложението се организира на открито на Античната улица в центъра на града и ще бъде съпроводен с разнообразна културна програма.

Форумът е повод най-добрите винарски изби на България и производители и дистрибутори на храни да представят свои интересни и нови кулинарни продукти на жителите и гостите на Града на липите.

Всяка година се увеличава и международното участие, като в изложението се включват винарски изби от балкански и други страни. Тази година международен акцент на Августиада 2024 е Сърбия.

Фестивалът е форма да се стимулира туризма и да се популяризира винената и кулинарната култура. Сред участниците и гостите ще бъдат представители на винопроизводството, хранителния бранш с акцент върху гурме сектора, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, индустриалния сектор, държавни институции и много други гости и ценители на виното и добрата храна.

Посетителите на изложението могат да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания. Напитките, получили най-много гласове, се отличават със Знака на Августиада - образ на монета от римско време с изображение на император Каракала.

Традиционно ще се проведат майсторски клас и други събития.

Сред атракциите е и конкурсът за избор на Царица на Августиада, чиято роля е да бъде посланик на фестивала. Допълнително ще ви информираме за условията за участие и всичко свързано с конкурса.

В Августиада 2024 ще има специално участие уникалното Сдружение за исторически възстановки Via Praetoria, което ще участва през всичките дни и във всички събития на фестивала.

Организатори на Фестивала на виното и културното наследство Августиада са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора и с помощта и съпричастието на други фирми и организации.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки