В Хонконг влизаш в затвора, ако... храниш гълъбите


В Хонконг влизаш в затвора, ако... храниш гълъбите
Снимката е илюстративна. Източник: © Thiti Wongluang / Shutterstock/FOTODOM
06 Август 2024, Вторник


Плащаш и глоба от близо 23 хиляди лева

Автор: Десант

Хонконгското правителство забрани храненето на дивите гълъби от населението. Нарушилите тази заповед ги очаква сериозна глоба и дори затвор, предупредиха от тамошния Департамент за селско стопанство, риболов и защита на природата. 

Максималните наказания са глоба от 100 хиляди хотконгски долара, което прави близо 23 хиляди лева, и престой зад решетките до една година. 

Покрай широката информационна кампания за това, в районите, където масово хранят птиците, са поставени билбордове и банери, които припомнят риска от заразяване с различни болести и замърсяване на обществените места. 

По-рано в азиатската страна бе забранено храненето на диви представители на фауната като глигани , маймуни и врабчета. Доскоро дивите гълъби бяха причислявани към домашните животни, но пак оставящите на земяха храна и хранителни остатъци, ги грозеше глоба от 3000 хонконгски долари или около 700 лв.

През август нарушителите първо ще получават устно предупреждение, а принудителните мерки ще се предприемат само в случай, че нарушителят откаже да се подчини. Но от есента нататък привличането под отговорност ще се осъществява според новите изисквания. 


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки