Незаконна сеч в общински гори разкри проверка в Самоковско


Незаконна сеч в общински гори разкри проверка в Самоковско
Снимка: ИАГ
27 Август 2024, Вторник


За изминалата седмица (19-25 август) служители на Регионална дирекция по горите – София са извършили общо 611 проверки по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча

Автор: Десант

Незаконна сеч на 153 дървета, с общ обем 226 куб.м дървесина, разкриха горски служители от Регионална дирекция по горите – София.

Нарушението е констатирано след проверка по сигнал в края на изминалата седмица в общинска горска територия в землището на самоковското село Продановци.

По време на теренния обход, екипът на дирекцията установил, че маркирането в подотдела не отговаря на предвидена сеч в издаденото позволително за добив. Проверка в електронната система на ИАГ за издаване на превозни билети, показала, че за подотдела не са издавани превозни билети за експедиране на дървеина.

Проверяващите са издали констативен протокол за установеното нарушение. Работата по случая продължава като преписката ще бъде предадена на Прокуратурата.

Същият ден, екип на РДГ - София спря дейността на обект за съхранение, преработка и търговия с дървесина в самоковското село Говедарци.  Съставени са 3 акта на юридическо лице, собственик на обекта нарушения, свързани със съхранение на немаркирани дървета, без превозен билет, нередовно водене на дневник за постъпила и експедирана дървесина от обекта; липса на запис от видеонаблюдението на обекта за последните 30 дни.

За изминалата седмица (19-25 август) служители на Регионална дирекция по горите – София са извършили общо 611 проверки по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча.

Проверени са повече от 80 сечища, 20 обекта за складиране, преработка и търговия с дървесина, както и превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци и риболовци.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Bonth12
28.08.2024 00:21:33
0
0
Добро утро,

Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция "МЕРЛИН ФИНАНС" в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. По този начин, за вашата кола, вашата къща, вашия брак, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всички ваши финансови нужди по каквато и да е причина... Ние сме тук, за да ви помогнем чрез надежден, бърз и много достъпен .

Обикновено начисляваме лихвен процент от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com

Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

на Ваше разположение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки