В Плевен е време за чаша вино


В Плевен е време за чаша вино
Снимката е илюстративна
29 Август 2024, Четвъртък


От 29 август до 1 септември там ще се проведе Фестивал на виното и фермерските деликатеси от Северна България – Time for wine 

Автор: Десант

От 29 август до 1 септември Регионалният исторически музей в Плевен ще е домакин на Фестивал на виното и фермерските деликатеси – Time for wine (Време за вино).

Посетителите му ще имат възможност да отпият от най-доброто българско вино, както да замезят с млечни и месни деликатеси от Северна България. 

Над 18 ще са участниците от бутикови винарски изби и производители на млечни и месни продукти от Северна България, които ще представят своето производство на гражданите и гостите на Плевен. 

По време на организирания в последния ден на август Дегустационен workshop, в който ще се проведе кратко обучение за всеки, който се интересуват от начина на консумация на виното, доц. д-р инж. Татяна Йончева ще разкрие тайните на дегустацията на божествената напитка.

– Томбола с награди: Всеки, закупил вино или хранителни продукти от участниците в събитието, ще има шанс да спечели атрактивна награда от специална томбола.

Вълнуваща музика на живо в петък и събота вечер ще разнообразява працничната програма и ще повдига градуса на настроението. 

Time for wine е не само фестивал, а и място за срещи, забавления и нови вкусови открития, подчертават организаторите от плевенската общинска администрация и приканват хората от цялата страна да се насладят на чаша ароматно вино, вкусни фермерски деликатеси и хубава музика.

Събитието е част от програмата  за 2024 г. на Община Плевен за развитие на туризма.


В категории: Новини , Кухнята на българите

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки