След инцидент с паднал клон, ще обследват дърветата във Варна


След инцидент с паднал клон, ще обследват дърветата във Варна
Снимка: БНР
05 Септември 2024, Четвъртък


Такива проверки се осъществяват през цялата година от ландшафтни архитекти, твърдят от общинската администрация

Автор: Десант

След като в сряда мъж пострада във Варна, след като клон на дърво се счупи и падна върху него, докато седял на пейка, от общинската администрация съобщиха, че предстои експерти да направят обследване и санитарна експертиза на всички дърветата, които са в градинката до ДТ „Стоян Бъчваров“, за да се прецени тяхното състояние и при необходимост ще се предприемат действия.

По думите на Христина Костадинова, началник-отдел „“Общинска инфраструктура“ в Община Варна, дървото, чийто клон причини инцидента на 4 септември, е от вида гледичия и е във видимо добро състояние. То е живо, със зелена корона и не е имало предпоставки да се извърши санитарна експертиза досега. За дървото няма и издадена заповед за отсичане.

Проверки за състоянието на дърветата се осъществяват през цялата година от ландшафтни архитекти. Община Варна осъществява контрол на тяхната дейност относно състоянието на зелената система в града, обясни още Костадинова.



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Bonth12
05.09.2024 20:39:58
0
0
добро утро

Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни.

Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com

Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

на ваше разположение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки