Вдигат почти двойно заплатите на редовите войници


Вдигат почти двойно заплатите на редовите войници
Снимка: zakazanlak.bg
11 Септември 2024, Сряда


Възнаграждението за висшите офицери достига до 6700 лв

Автор: Десант

От януари догодина военнослужещите ще бъдат зарадвани със солидно вдигане на доходите. Това става ясно от писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов в отговор на депутатско запитване.

Министърът обясни преди дни, че целта е да се повиши интереса към професията войник, за да не се наложи връщането под някаква форма на наборната служба.

Увеличението на заплатите ще е с минимум 27%, като най-голямо ще е за редовите войници - с 47 на сто. Така обикновеният войник ще взима до 2370 лв., сержантите (старшините) - до 2485 лв., офицерските кандидати - до 2630 лв. За младшите офицери заплатата може да стигне до 2950 лв., за старшите - до 4050 лв., а висшите офицери ще получават до 6700 лв.

Последният доклад за отбраната сочи, че има 26,27% недокомплект при офицерите, войниците и матросите. Доброволният резерв остава попълнен на критично ниски нива. Една от препоръките беше приемането на спешни законодателни мерки за подготовка на запаса в мирно време.

Съгласно промените в Закона за отбраната, приети през април, заплатите в армията ще се определят въз основа на средната работна заплата за страната за второто тримесечие на предходната година. Основното месечно възнаграждение се увеличава с коефициент спрямо базата - за офицери не по-малко от 1,2, а за офицерски кандидати, сержанти и войници - не по-малко от 1,0.

Източник: zakazanlak.bg


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Bonth12
12.09.2024 11:32:14
0
0
добро утро

Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни.

Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com

Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

на ваше разположение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки