Атрактивни възстановки на всекидневието в Античността, ще оживят на Римския пазар в „Сексагинта Приста“


Атрактивни възстановки на всекидневието в Античността, ще оживят на Римския пазар в „Сексагинта Приста“
Снимки: РИМ-Русе
11 Септември 2024, Сряда


Вълнуващи разкази, забавни истории, фермерски продукти и ръчно изработени изделия ще изкушават посетителите на крепостта

Автор: Десант

И тази година организаторите от Регионален исторически музей – Русе и Община Русе, са подготвили атрактивни възстановки на всекидневни практики от времето на Античността, които ще оживят традиционния Римски пазар в „Сексагинта Приста“. 

Вълнуващи разкази, забавни истории, фермерски продукти и ръчно изработени изделия ще изкушават посетителите на крепостта.

За дамите са предвидени красиви прически от римско време, любителите на предизвикателствата могат да се впуснат в турнири с антични игри, а малчуганите ще могат да се включат в разнообразни ателиета или да се превъплътят в образите римски легионери с адаптирани сетове – ризница, броня, шлемове и мечове.

Посетителите ще имат възможност да си изработят съдове от глина и да дегустират рибена чорба. По традиция Първа тракийска кохорта ще демонстрира бойни техники, с които римските легионери са бранели завоюваните територии.



Ето и пълната Програма:

11.30 ч. Приказки от Античността

              „Чудното пътешествие на малкия Рим“

12.30 ч. Демонстрации на бойни техники

13.30 ч. Дегустация на рибена чорба.

Партньори за осъществяването на събитието са: СНЦ „Съвет по туризъм“ – Свищов, ЕТ „Камила – Илия Деведжиев“, Сдружение „Център за неформално образование и културна дейност АЛОС“ – София, ЕТ „Радина – Радина Таракчиева“ – Троян, Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе и Исторически музей – Тутракан.


В категории: Добри Вести

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Bonth12
12.09.2024 11:33:10
0
0
добро утро

Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги. Представител съм на финансова институция “МЕРЛИН ФИНАНС” в партньорство с pibank, която оперира на европейския континент и предлага финансови услуги на физически лица и фирми. И така, за вашата кола, къщата ви, брака ви, консолидирането на вашите дългове, реализацията на вашите проекти, накратко за всичките ви финансови нужди, независимо от причината... Ние сме тук, за да ви помогнем да преминете през процес, надежден, бърз и много достъпни.

Обикновено начисляваме лихва от 2%. Ако проявявате интерес, моля свържете се с нас: bonthierry373@gmail.com

Удовлетворението на клиентите е нашата единствена възможност.

на ваше разположение
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки