Засякоха бракониер в горите в землището на Грамада


Засякоха бракониер в горите в землището на Грамада
Снимката е илюстративна
20 Септември 2024, Петък


Районът е с висока концентрация на нарушения

Автор: Десант

Екип на Изпълнителна агенция по горите състави три акта на частен лицензиран лесовъд заради нарушения на Закона за горите.

Бракониерската проява е констатирана по време на акция за незаконен добив на дървесина на територията на Регионална дирекция по горите - Берковица.

При проверка на товарен автомобил, транспортиращ дърва за огрев в землището на община Грамада, служителите установяват, че данните в предоставения от водача превозен билет не отговарят на превозваната от него дървесина.

При справка в информационната система на ИАГ се вижда, че качените снимки в системата не съответстват на действително транспортираната дървесина. Прекъсване на записите на GPS - устройството на превозното средство също потвърждава наличието на нарушение.

Съставен е констативен протокол, с който дървесината е задържана.

За бракониерската проява горските служители са съставили три акта по Закона за горите и подзаконовите актове по прилагането му на водача на автомобила. Справка в регистъра на ИАГ показва, че лицето е лесовъд на частна практика.

То е познато на органите на реда, а районът е с висока концентрация на нарушения. В края на миналата година, нарушителят е санкциониран за подобни бракониерски прояви и преписката е изпратена на прокуратурата.

От ИАГ посочват, че продължават проверките на горските екипи в невралгични точки на страната. С постоянното присъствие на проверяващи от регионалните дирекции по горите и Изпълнителна агенция по горите се търси и превантивен ефект.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки