Инициатива на ЕС осигури безплатно пътуване из Европа на български младежи


Инициатива на ЕС осигури безплатно пътуване из Европа на български младежи
Снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“
20 Септември 2024, Петък


Петнадесет тийнейджъри от Бургаска област имаха възможността да обиколят Румъния, Унгария и Австрия с железопътен транспорт

Автор: Десант

Петнадесет осемнадесетгодишни младежи от Бургаска област имаха възможността да обиколят безплатно Румъния, Унгария и Австрия с железопътен транспорт, включвайки се в проект на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, свързан с инициативата DiscoverEU по програма Еразъм+.

Целта на проекта беше младежи от малки населени места в Бургаска област и без опит в пътуванията в чужбина да посетят и опознаят други европейски страни.

В периода 30 август – 8 септември те успяха да посетят важни и интересни забележителности в столиците на трите държави, както и други близки градове. 

Участниците в инициативата придобиха увереност при пътуване извън България без родители, създадоха много нови приятелства, като повишиха своите практически умения по планиране и организиране, работа в екип, управление на времето и вземане на решения.

Пътуването имаше за цел и да възпита отношение към опазването на околната среда, използвайки железопътния транспорт като най-екологичен, а младежите носеха бутилки за вода за многократна употреба.

Пътуването бе осъществено по проект „Да открием заедно Европа“ по Програма Еразъм+, финансиран от ЕС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки