Грешна табела създава хаос на главен път и праща автомобили и камиони в полето край село Патреш


Грешна табела създава хаос на главен път и праща автомобили и камиони в полето край село Патреш
Снимка: Гражданско сдружение „Ти решаваш“
25 Септември 2024, Сряда


Проблемът е, че във въпросния пътен участък разклонение няма, посочените на нея отклонения водят право в къщите на хората и към техните ниви

Автор: Десант

Сгрешена табела е поставена през септември на третокласния републикански път III 502, малко след центъра на павликенското село Патреш, алармират от Гражданско сдружение „Ти решаваш“.

Проблемът е, че в този пътен участък разклонение няма. Показаните отклонения водят право в къщите на хората и към техните ниви.

Следвайки „компетентно“ указаните посоки, вече дни наред автомобили и камиони се озовават я пред нечий дом, я насред полето. А местните хора са принудени да помагат на водачите да се върнат отново на главния път.

Цяло чудо е, че до момента, въпреки хаоса, не се е стигнало до тежък пътен инцидент, отбелязват от Сдружението.

Кметът на Патреш Марио Душков информира, че още на 14 септември е сигнализирал за неудачната табела на 112, тъй като телефоните на АПИ не отговаряли. От спешния номер му обяснили, че трябва „да стои там“ и при нужда да го потърсят.

Последвал е телефонен разговор с АПИ. От там първо заявили, че не е сигурно дали табелата изобщо е тяхна, после съобщили, че веднага ще проверят.

В резултат на проверката Марио Душков получава обаждане от Областно пътно управление и обяснението, че табелата си е точно за там.

Така и до днес табелата стои непоклатима, колите си минават, камиони и автомобили се лутат по ниви и поляни. А докато се молят да не стане инцидент, местните хора се чудят кого да търсят за помощ.

На принципа „Помогни си сам“, патрешчани са прибегнали до единственото, което могат да направят. Зачеркнали са грешните посоки. И за да не вандалстват върху държавното имущество, те цивилизовано са сторили това, посредством хартиено тиксо.

Въпреки това, те са категорични, че табелата трябва незабавно да бъде премахната и да преместена на мястото, за което вероятно е предназначена.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки