Ден на българския производител ще се проведе в Сливен


Ден на българския производител ще се проведе в Сливен
15 Октомври 2024, Вторник


На изложението ще бъдат представени първокачествени български продукти и модерно животновъдство

Автор: Десант

На 18 и 19 октомври Сливен ще е домакин на Деня на българския производител. Изложбените площи  ще са до разклона за с. Мечкарево. Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“.

Изложението ще бъде официално открито на 19 октомври от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов и изпълнителният директор на ИАСРЖ Георги Йорданов в присъствието на представители на браншови асоциации, които налагат България като бранд за висококачествени и  чисти храни.

Говедовъдството ще бъде представено с над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата „Българска мурра“ също ще вземат престижно участие.

Интерес за посетителите се очаква да предизвикат и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат представени от 9 породи коне: Българско тежковозен кон, Арабска шагия, Чистокръвна арабска, Европейски рисист кон, Български рисист кон, Чистокръвна английска, Плевенска, Хафлингер и Дунавски кон.

Разнообразието при зайци ще бъде осигурено за изложението от Земеделския институт и много частни стопани.

Освен професионалисти в бранша и любители, добре дошли на изложбата са всички любознателни малки и големи почитатели на чистата и вкусна българска храна, произведена от натурални продукти по традиционни рецепти, които ще могат да дегустират родни продукти и деликатеси, и посетят специално обособен Фермерски базар.

Денят на Българския производител е важен форум за животновъдите в България и всички производители, които неуморно се трудят. Индустрията е доказала, че остава сплотена и отговорна към потребителите, с разнообразието и качеството на храната, която предоставят за трапезата, посочват организаторите на събитието.




В категории: Новини , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки