Детски приключенски и образователен парк „Белите брези” бе открит на територията на Природен парк „Витоша“


Детски приключенски и образователен парк „Белите брези” бе открит на територията на Природен парк „Витоша“
Снимки: ИАГ
23 Октомври 2024, Сряда


Новият детски кът ще даде възможност на подрастващите да прекарват повече време сред природата и да я опознаят по естествен път

Автор: Десант

Детски приключенски и образователен парк „Белите брези” бе открит на територията на Природен парк „Витоша“. Той е изграден с финансовата подкрепа на „Каргил България“ ЕООД.

Новият детски кът ще даде възможност на подрастващите да прекарват повече време сред природата, така че да я опознаят по естествен път, придобивайки основни знания за процесите, които протичат в нея.

Паркът е част от общата концепция на Дирекцията на Природен парк „Витоша“ за възстановяване на връзката между децата и природата, възстановяването на контакта на съвременния човек с околната среда, както и формирането на разбиране и усещане за природните процеси.



Предвидено е местоположението му да бъде в района на вече обособени забавни и образователни обекти за деца, с които парковата администрация ще посреща целогодишно подрастващите.

Основната цел на проекта е да се предложи едно ново изживяване и обогатяване със знания и умения при организираните посещения на деца от различни училища, спортните и планински клубове.

„Радваме се, че осъществихме този проект. Желанието ни е да превърнем мястото в един постоянен център за обмен на енергия между подрастващите и заобикалящата ги среда, да се запознаят с начините за оцеляване в природата, за формиране на съзнание насочено към грижа за околната среда, за запазване и съхраняване на това богатство”, отбеляза по време на откриването инж. Севдалина Димитрова – директор на Дирекцията на Природен парк „Витоша“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки