Тематична вечер за Николай Хайтов в „Сцена на кръстопът"


Тематична вечер за Николай Хайтов в „Сцена на кръстопът"
05 Септември 2024, Четвъртък


За 105 години от рождението на писателя ще бъде открита изложба с плакати за емблематични български филми и спектакли, създадени по негови произведения

Автор: Десант

Богата съпътстваща програма с изложби, тематични музикални и артистични вечери, премиери на книги, кръгла маса и уъркшоп ще предложи на публиката Есенният международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът", който ще се проведе от 10 до 21 септември в Пловдив. Домакин на събитието е Драматичният театър в Града на тепетата, а слоганът на тазгодишното му издание е „Театъра  Огледалото”.

Още в първия ден на престижния форум, на 10 септември от 17.30 ч. на пл. "Римски стадион" ще бъде открита фотоизложба "Татяна Лолова на 90 - мигове".



В същия ден, от 18 ч. в горното фоайе на Драматичния театър ще бъдат отбелязани с изложба „105 години от рождението на Николай Хайтов", което се чества на 15 септември.

В нея са представени плакатите на емблематични български филми и спектакли, създадени по произведения на писателя. Сбирката е реализирана по идея на фондация „Памет" и сина на писателя - арх. Здравец Хайтов.

По творби на класика са създадени не една киноленти, като най-емблематичните от тях са „Козият рог", „Орисия", „Мъжки времена", „Капитан Петко войвода", „Краят на песента" и др.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки