Изложение „Дунавски овощари“ представя в Русе богато разнообразие от продукти на български производители


Изложение „Дунавски овощари“ представя в Русе богато разнообразие от продукти на български производители
Снимката е илюстративна
14 Октомври 2024, Понеделник


Предвидена е богата съпътстваща програма за посетители, фермери, търговци, кулинари, ресторантьори и почитатели на качествените български храни

Автор: Десант

Предстои седмото поред специализирано изложение „Дунавски овощари“. Това е едно от най-значимите събития за земеделския сектор в Североизточна България, което тази година ще отвори врати на 16 ноември 2024 г. в зала „Арена Русе“. То се организира от сдружение „Съюз на дунавските овощари“ - Русе, с подкрепата на Министерството за земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.

На форума ще бъде представено богато разнообразие от качествени продукти на български производители – сокове, нектари, сладка, конфитюри, мед, сушени плодове, ядки, вино и какво ли още не ще изкушават сетивата на посетителите от отрупаните и красиво подредени щандове на десетки участници.

„Искаме да дадем платформа на нашите изложители да покажат плодовете на своя труд и продукцията, създадена в най-добрите традиции на агропроизводството у нас“, каза председателят на УС на Съюза на дунавските овощари Николай Колев.

Екипът е амбициран тази година да представи цялата верига на стойността - от производителя до потребителя, от точката на засяване до точката на продажба. Затова в отделна секция ще бъдат изложени торове и препарати за растителна защита, посадъчен материал, специализирана техника и оборудване за градината, системи за капково напояване, производители на амбалаж, компании за сервиз и поддръжка, банки, застрахователи, агро консултации. Цялата палитра от продукти и услуги за сектора ще бъдат събрани на едно място! 

Тази година Съюзът на дунавските овощари навършва 10 години от създаването си и като на празник, се подготвя да посрещне още повече изложители и участници в разнообразната съпътстваща програма за посетители, професионални фермери, търговци, кулинари, ресторантьори и почитатели на качествените български храни.

Четири тематични зони ще оформят пространството за овощарския празник в зала „Арена Русе“:

- експозиционна платформа с водещи фирми-изложители;

- b2b зона за контакти с бизнеси и търговци от цяла България и потенциални търговски партньори за европейския пазар;

- семинари и дискусии с водещи лектори по полезни теми;

- фермерски базар с прясна, чиста и вкусна храна.

Всеки производител от региона ще има възможност да представи продукцията си, да се включи с безплатен щанд във фермерския базар, да намери клиенти и партньори в Зоната за B2B срещи или да научни новостите и полезна информация за сектора от презентационната сесия със специално подбрани теми от водещи лектори в областта.

Във В2В зоната за срещи с директни производители ще бъдат привлечени търговци, собственици на магазини и хранителни вериги.

За посетителите на изложението организаторите са предвидили много подаръци и изненади.

Входът за гражданите е свободен.


В категории: Добри Вести , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки