Експресният влак София - Бургас - София през Сливен ще се движи целогодишно, предвижда новото разписание


Експресният влак София - Бургас - София през Сливен ще се движи целогодишно, предвижда новото разписание
Снимката е илюстративна
15 Октомври 2024, Вторник


Той ще осигурява през 2025 г. най-бързото предвижване между столицата и морския град

Автор: Десант

След успешния пробен период на експресния влак София - Бургас - София през Сливен в летните месеци, е предвидено тези влакове да се движат целогодишно, като осигуряват най-бързото предвижване между столицата и морския град.

Предвид малкото на брой спирания само в гарите с най-голям брой пътници по Подбалканската жп линия, ще бъдат осигурени пътнически влакове, които да дават възможност на пътуващите от по-малките населени места да се качат в големите гари на ускорения влак.

Това предвижда проект на график за движение на влаковете през 2025 г. Той ще бъде обсъден с представители на областните и общинските администрации на 21, 22 и 23 октомври в Горна Оряховица, Пловдив и София.

От БДЖ уточняват, че очакват от гражданите предложения за промени в разписанието, за да могат да бъдат дискутирани, преди то да бъде прието.

Новият график е съобразен максимално с мащабните инфраструктурни проекти в страната и основно в жп възли София и Пловдив, поради които възможностите за преминаване на влакове в района на гарите София и Пловдив са ограничени, посочват от железопътния превзвач. 

В разписанието, което ще влезе в сила от 15 декември 2024 г., са заложени нови възможности за пътуване между Северна и Южна България, по-бързи влакове между София и Бургас, по-удобни разписания в периферните региони около Видин и Кърджали, запазване на обема превози в най-натоварените отсечки и оптимизация по направленията, в които се наблюдава минимална използваемост на превозната услуга.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки