В Асеновград започва дългоочакван ремонт


В Асеновград започва дългоочакван ремонт
Снимка: Община Асеновград
20 Май 2024, Понеделник


В търговската зона ще бъде изграден просторен паркинг

Автор: Десант

дългоочаквания ремонт В бившия Търговски център в Асеновград започна дългоочакваният ремонт. Предстои подплощадното ниво да бъде разделено функционално на две зони – паркинг и обекти за извършване на търговия.

Ще бъдат обособени общо 62 паркоместа. От тях четири ще са за коли на хора в неравностойно положение. Планирано е изграждане и на шест паркоместа за електрически автомобили, като ще са осигурени и три двойни електростанции за зареждане.

Автомобилният подход към паркинга ще се осъществява от ул. „Цар Иван Асен II“ (откъм сградата на РУ - Асеновград). Предвижда се движението да е еднопосочно. Изходът за включване отново към ул. „Цар Иван Асен II“ ще е в посока съществуващия паркинг до общината.

Застроената площ на цялото пространство ще бъде 2160 кв. м. Планирано е достъпът и до двата паркинга (в подплощадното ниво и до общината) да се извършва изцяло от автоматизирана система с бариери, без човешки фактор. Плащането на таксите ще се случва чрез паркомат. Проектът предвижда обособяването и на 24 велопаркоместа.

Търговската зона ще бъде обособена от страната на центъра на Асеновград. Достъпът до нея ще се осъществява от две страни – от общинския паркинг и откъм пешеходното пространство.

В нея ще бъдат обособени 24 самостоятелни търговски обекта, които ще са с различна площ - от 7,5 кв. м. до 25 кв. м. Те напълно ще задоволят нуждите на търговците, ползвали Търговския център преди и заявили желание да се върнат отново.

Ще бъдат осигурени и две по-големи помещения – по 250 кв. м.

В обновената зона ще се изгради и тоалетна, към която ще може да се влиза и откъм паркинга, и откъм центъра. 

Сумата за реализиране на проекта е в размер на 2 997 200 лв., а срокът за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР) е в рамките на 180 календарни дни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки