Предстои поредното издание на Августиада


Предстои поредното издание на Августиада
13 Септември 2024, Петък


За дванадесети път в Стара Загора ще си дадат среща най-добрите винарски изби от балканските страни

Автор: Десант

За дванадесета година в Стара Загора ще се проведе  уникалният Фестивал на виното и културното наследство Августиада. За дванадесети път от 27 до 29 септември на открито, на Античната улица и на други места в града на липите ще си дадат среща едни от най-добрите изби на България, а интересни и нови кулинарни продукти ще направят своята премиера на престижния форум.

Всяка година международното участие в него се засилва с традиционно участие на винарски изби от балканските страни.

В последно време винената и кулинарната култура в България бележат впечатляващо развитие и събития от такъв характер се радват на огромен интерес. Фестивалът в Стара Загора, с неговата уникалност и неповторима атмосфера, се очертава като водещ във винения календар на България с голям потенциал за привличане на международен интерес.

Сред участниците и гостите ще има представители на винопроизводството, хранителния бранш, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, индустриалния сектор, държавни институции и много други гости и ценители на виното и кулинарията.



По време на празника ще бъде избрана Царица на Августиада. Ще се проведе и майсторски клас „Наградените вина на Балканския винен фестивал 2024".

Специално участие ще вземе Сдружението за исторически възстановки Via Praetoria.

За доброто настроение на посетителите е предвидена богата и разнообразна културна програма с участието на различни музикални състави.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки