МВнР: Българите незабавно да напуснат Иран


МВнР: Българите незабавно да напуснат Иран
03 Октомври 2024, Четвъртък


Вижте какви са възможностите за пътуване от там до България

Автор: Десант

Външно министерство (МВнР) призовава българите незабавно да напуснат Иран заради ескалацията на напрежението в региона на Близкия изток.

„Българските граждани на територията на Иран следва стриктно да се придържат към инструкциите за сигурност на местните власти, както и редовно да се информират за обстановката, да избягват места, които представляват военни обекти или на които се провеждат мероприятия, свързани със струпването на множество хора“, се казва в съобщението, публикувано в четвъртък на страницата на МВнР.

От ведомството препоръчват на гражданите на България, които в момента са в Иран, възможно най-бързо да съобщят за своето местоположение и планирана продължителност на пребиваване на телефоните на посолството, както и на електронния адрес на Консулската служба в Техеран: consulate.tehran@mfa.bg.

Възможностите за пътуване до България са през сухопътните граници с Турция и Армения. Сухопътната граница с Азербайджан продължава да е затворена. Горепосочените възможности не се организират и координират от посолството на страната ни в Техеран, уточняват от МВнР.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки